tanyakönyvi kivonat

tanyakönyvi kivonat

Családfa

2015. március 30. - zsanettrp

Mostanában mintha sokan érdeklődnének a családfájuk iránt.

Nemrég láttam az Anonymous c. filmet, amiben azon teoretizáltak, hogy ki lehetett a valódi Shakespeare. A történetben I. Erzsébet királynőnek több törvénytelen gyereket is tulajdonítottak. Aztán eszembe jut számos történelmi témájú könyv, ahol rendszeresen előfordul, hogy bizony a gyereknek nem is az az apja, vagy egyáltalán nem is a saját szülei nevelik fel, de ezt pár érintetten kívül senki nem tudja. Egyszer régen olvastam valami statisztikát, hogy minden 3. kapcsolatban (vagy házasságban?) léptek már félre - ki tudja, abból hány gyerek szokott születni.

Szóval a kérdés: mi értelme a családfa felkutatásának? Mit érünk azzal, ha meggyőzzük magunkat arról, hogy tudjuk, hogy honnan származunk, miközben a jó ég tudja, hogy valójában mi történt az akkor élt emberek életében és kapcsolataiban? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanyakonyvikivonat.blog.hu/api/trackback/id/tr457322012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása