tanyakönyvi kivonat

tanyakönyvi kivonat

Borzderesekről

2015. március 12. - zsanettrp

Itt egy írás Zaja Pétertól, aki szintén borzdereseket tart, Visnyeszéplakon.

Két dolgot tudok erről mondani: 

1. A takarmányozást illetően teljesen egyetértek. Füzi is kizárólag azt eszik, amit legel, meg télen szénát. Most a tél végén egyértelműen szüksége volt a széna mellé pótlásra, úgyhogy a lucfenyőt is buzgón fogyasztotta, illetve az alma- és egyéb gyümölcsfák ágvégeit, hajtásait. Nagyon várta már, hogy sarjadjon a fű, az elmúlt pár szép napon rá sem nézett a szénára, csak rágta a pár mm-es füveket. 

2. Hiányzik neki a társaság, és amikor ilyen videókat látok, akkor különösen sajnálom szegényt, hogy egyedül van. Sokat mérlegeltem, hogy vegyünk-e mellé most egy másik tehénkét. De örök optimistaként abban bízom, hogy idén majd üszőt ellik, akit persze megtartanánk. Reméljük ezt a szűk fél évet már kibírja addig. És főleg reméljük, hogy tényleg üsző lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://tanyakonyvikivonat.blog.hu/api/trackback/id/tr637263845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása