tanyakönyvi kivonat

tanyakönyvi kivonat

Tavaszi nagytakarítás

2015. március 10. - zsanettrp

Ma kitakartam a veteményes első ágyásait a tavaszi vetéshez. Nem akartam elkapkodni a dolgot, tegnap éjjel még voltak fagyok. Mától már fagypont fölött marad, úgyhogy csapatostul bevonultunk egy kis tisztogatásra. Voltak szép számmal giliszták és magok is a mulcsban, meg láttam néhány kisméretű meztelencsigát, amit a tyúkok szerencsére azonnal bekaptak. Lekopogom, hogy nem szokott nagy gondunk lenni a csigákkal, amit részben a lábatlan gyíkok javára írok, részben viszont feltehetőleg a tyúkok őszi és tavaszi nagytakarításának köszönhető. A mindenki jól jár tipikus esete - najó, a csigákat kivéve.

Tegnap azt is megtudtuk, hogy a tyúkok megeszik a harlekin-katicákat. Bár nem mindegyik volt teljesen lelkes, de páran kifejezetten fanatikusan kapkodták őket össze, amikor megtaláltuk pár téli szállásukat.

 


fenykep0697.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanyakonyvikivonat.blog.hu/api/trackback/id/tr907258477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása